Criza Israel-Hamas. Preşedinţii american şi egiptean au discutat telefonic despre negocierile de încetare a focului

Criza Israel-Hamas. Preşedinţii american şi egiptean au discutat telefonic despre negocierile de încetare a focului

Cele mai recente evoluţii ale negocierilor privind încetarea focului în Fâşia Gaza şi pericolele unei escaladări militare la Rafah au fost subiectele de discuție într-o convorbire telefonică dintre preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi și cel american Joe Biden, apelul fiind inițiat de liderul de la Casa Albă, se arată într-un comunicat al preşedinţiei egiptene, scrie Reuters.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei egiptene a declarat că apelul a vizat şi schimbul de ostatici israelieni cu prizonieri palestinieni, un punct important pentru un acord cuprinzător de încetare a focului între Hamas şi Israel.

O delegaţie a Hamas se află în prezent la Cairo pentru a delibera asupra răspunsului Israelului la un acord de încetare a focului.

De asemenea, în conversaţia telefonică a fost subliniat pericolul unei escaladări militare în Rafah, în măsura în care aceasta ar adăuga o catastrofă la criza umanitară care deja se agravează, ceea ce ar avea un impact asupra stabilităţii şi securităţii în regiune, se arată în comunicat.

„Preşedintele Al-Sisi a subliniat necesitatea accesului deplin şi adecvat la ajutorul umanitar, amintind eforturile intense ale Egiptului în acest sens. Cei doi preşedinţi au subliniat, de asemenea, necesitatea de a lucra pentru a preveni extinderea conflictului şi au reafirmat importanţa soluţiei cu două state ca mijloc de a atinge securitatea, pacea şi stabilitatea în regiune”, se precizează în comunicatul preşedinţiei egiptene.

Casa Albă a informat luni că preşedintele Biden se va consulta cu emirul Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani din Qatar, a cărui ţară îndeplineşte, de asemenea, un rol de mediator în conflict.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18.5 ° C
20.5 °
17.7 °
72 %
2.6kmh
0 %
joi
19 °
vin
26 °
sâm
24 °
Dum
24 °
lun
24 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii