Cutremur puternic în Indonezia cu 34 de victime/VIDEO

Cutremur puternic în Indonezia cu 34 de victime/VIDEO

Au fost momente de panică în Indonezia! Un cutremur puternic a ucis, cel puțin, 34 de oameni. Iar alte câteva sute de persoane au fost rănite. Salvatorii caută și acum supraviețuitori printre dărâmături. Printre clădirile prăbușite se află și un spital. Autoritățile estimează că sunt zeci de oameni prinși sub ruine și nu exclud ca o posibilă replică să declanșeze un tsunami.

Sunt oameni care o iau la fugă, debusolați, când pământul începe să se zguduite sub picioarele lor. Seismul care a cutremurat Indonezia a avut 6,2 grade pe scara Richter și a devastat insula Sulawesi. Mai multe replici au urmat și la fel de multe alunecări de teren.

Orașul Mamuju a fost cel mai afectat. Mii de oameni au fost evacuați, zeci de case s-au prăbușit, inlusiv un spital a fost distrus de unda seismică. Din păcate, peste 30 de oameni nu au mai putut fi salvați, iar alte câteva sute de persoane au fost rănite. Echipele de salvatori caută și acum printre ruinele mai multor clădiri prăbuşite, în speranţa găsirii unor supravieţuitori.

 

Joko Widodo, președintele Indoneziei: Eu, în numele guvernului și al tuturor locuitorilor din Indonezia, aș dori să-mi exprim condoleanțele pentru victimele care au murit. De asemenea, fac apel la oameni să rămână calmi și să urmeze instrucțiunile oficialilor de pe teren. 

În 2018, un cutremur cu magnitudinea de 7,5, urmat de un tsunami, a făcut peste 4.300 de morţi şi dispăruţi. Arhipelagul indonezian se află pe Cercul de foc al Pacificului și este o zonă cu o puternică activitate seismică.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.3 ° C
12.1 °
8.9 °
71 %
4kmh
0 %
Dum
18 °
lun
16 °
mar
11 °
mie
20 °
joi
14 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii