Danemarca: Scandal în familia regală. Regina Margrethe a retras titlurile pentru patru dintre cei opt nepoţi ai săi

Danemarca: Scandal în familia regală. Regina Margrethe a retras titlurile pentru patru dintre cei opt nepoţi ai săi

Regina Margrethe a Danemarcei a decis să retragă titlurile regale la patru dintre cei opt nepoţi ai săi pentru a „proteja viitorul” monarhiei, relatează CNN.

Regina, în vârstă de 82 de ani, a sărbătorit anul acesta jumătate de secol pe tron. Ea a anunțat că, de anul viitor, copiii fiului ei mai mic, prinţul Joachim, nu vor mai fi cunoscuţi drept prinţ şi prinţesă.

Decizia este luată, potrivit unui anunţ al familiei regale daneze, pentru a permite tinerilor din familia regală să ducă o viaţă mai normal.

„Decizia reginei este în concordanţă cu ajustările similare pe care alte case regale le-au făcut în diferite moduri în ultimii ani. Prin decizia ei, Majestatea Sa Regina doreşte să creeze cadrul pentru ca cei patru nepoţi să îşi poată modela propria viaţă într-o măsură mult mai mare, fără a fi limitată de consideraţiile şi îndatoririle speciale pe care o afiliere formală la Casa Regală a Danemarcei o implică”, susţine Casa Regală.

Joachim, al doilea fiu al Reginei, locuieşte la Paris cu soţia sa, Prinţesa Marie, şi cei doi copii ai lor, Henrik, 13 ani, şi Athena, 10. Prinţul are doi fii mai mari, Nikolai, 23 de ani, şi Felix, 20 de ani, din primul sa căsătorie cu Alexandra, Contesa de Frederiksborg.

Toţi cei patru copii ai lui Joachim îşi vor menţine locurile în ordinea succesiunii.

Fratele mai mare al lui Joachim, Prinţul Moştenitor Frederik, este primul în linia de succesiune la tron. Copilul său cel mai mare, Prinţul Christian, este al doilea în rând. Toţi cei patru copii ai lui Frederik, prinţul Christian, prinţesa Isabella, prinţul Vincent şi prinţesa Josephine, îşi păstrează titlurile.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
2.8 ° C
3.9 °
1.6 °
85 %
1.5kmh
100 %
sâm
6 °
Dum
6 °
lun
5 °
mar
5 °
mie
9 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii