Decizie neașteptată! McDonald’s a cumpărat toate cele 225 de restaurante care fac parte din franciza sa din Israel. Care e motivul

Decizie neașteptată! McDonald’s a cumpărat toate cele 225 de restaurante care fac parte din franciza sa din Israel. Care e motivul

McDonald’s a semnat un acord pentru achiziţionarea tuturor celor 225 de restaurante care fac parte din franciza sa din Israel, a anunţat lanţul american de fast-food. Decizia a venit după luni de zile în care vânzările au scăzut semnificativ din cauza unei acţiuni de boicot pro-palestinian, pe fondul războiului Israel-Hamas, comentează CNBC, preluat de news.ro.

Restaurantele din Israel sunt deţinute de licenţiatul local Alonyal Ltd., prorietate a omului de afaceri israelian Omri Padan de mai bine de 30 de ani.

”A fost semnat un acord de vânzare a Alonyal către McDonald’s Corporation. La finalizarea tranzacţiei, McDonald’s Corporation va deţine restaurantele şi operaţiunile Alonyal Limited, iar angajaţii vor fi păstraţi în condiţii echivalente”, potrivit McDonald’s.

Compania nu a dezvăluit suma achiziţiei.

McDonald’s a raportat prima scădere a veniturilor din aproape patru ani în februarie, lovită de o creştere slabă a vânzărilor în divizia sa, care include Orientul Mijlociu.

Consumatorii din întreaga lume, dar în special din ţările cu majoritate arabă şi musulmană, au boicotat brandul pentru ceea ce ei consideră a fi sprijinul său pentru Israel – ceea ce conducerea lanţului neagă – în urma mişcării sucursalei de franciză a Israelului de a oferi mâncare McDonald’s gratuită soldaţilor israelieni după ce atacurile teroriste conduse de Hamas din 7 octombrie, care au ucis aproximativ 1.200 de persoane în Israel şi au luat ostatici încă 253.

Războiul Israel-Hamas a ucis acum cel puţin 33.000 de oameni în Fâşia Gaza, potrivit Ministerului Sănătăţii din enclavă, iar conflictul a declanşat ceea ce avertizează ONU şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii că se va apropia de foamete pentru peste jumătate de milion de oameni.

Iniţiativa de boicot împotriva McDonald’s a declanşat mai multe boicoturi împotriva  unor mărci occidentale importante, inclusiv Starbucks, care a consemnat o scădere majoră a veniturilor din cauza evenimentelor din Orientul Mijlociu, după ce lanţul de cafenele din Seattle a dat în judecată sindicatul Workers United pentru un mesaj pro-palestinian pe care l-a postat online.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
11.5 ° C
12.3 °
11 °
88 %
4.1kmh
100 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii