Elevi ruși antrenați de jandarmi să aresteze protestatari

Elevi ruși antrenați de jandarmi să aresteze protestatari

Propagandă violentă în Rusia. Într-o școală din Siberia, jandarmii au înscenat o revoltă și i-au pus pe copii să arunce cu proiectile, care erau de fapt mingile din sala de sport și i-au învățat apoi pe elevi cum să aresteze protestatari.

 

Evenimentele din Rusia vin după reprimarea protestelor masive organizate în toate marile orașe din Federația Rusă în urma arestării liderului opoziției și tototadă principalul opozant al lui Vladimir Putin, Aleksei Navalnîi. Elevii au primit instrucțiuni de la jandarmi, cum să blocheze , să imobilizeze și să se apere în fața protestatarilor.

Elevii au luat totul în glumă însă exercițiile oferite de jandarmi au atras mute critici în mediul online. Acum câteva săptămâni, în peste 40 de orașe din Rusia au fost organizate proteste prin care oamenii cereau eliberarea din închisoare a disidentului Alexei Navalnîi care a fost trimis după gratii pentru 2 ani și 8 luni pentru că nu s-a prezentat la termen la poliție. Și asta, în timp ce se afla în comă după ce a fost otrăvit cu novichiok.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.3 ° C
12.1 °
8.9 °
71 %
4kmh
0 %
Dum
18 °
lun
16 °
mar
11 °
mie
20 °
joi
14 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii