Facebook a dat block Australiei

Facebook a dat block Australiei

Australienii nu au mai putut accesa platforma de socializare, din cauza unei legi propusă de guvern care i-ar face pe marii giganți ai tehnologiei să plătească pentru conținutul de știri pe platformele lor. Guvernul Australiei a criticat puternic gestul Facebook care a blocat și paginile instituțiilor statului, în plină pandemie.

Australienii au constatat că paginile de Facebook ale tuturor site-urilor de ştiri locale şi globale nu erau disponibile. Mai multe pagini guvernamentale de sănătate şi urgenţe au fost, de asemenea, blocate – despre care Facebook a afirmat ulterior că a fost o greşeală și că au fost victime colaterale. Cei din afara ţării nu pot, de asemenea, să citească sau să acceseze nicio publicaţie de ştiri australiană pe platformă. Guvernul australian a criticat puternic această mişcare, spunând că demonstrează puterea imensă pe piaţă a acestor giganţi sociali digitali.

Acțiunile Facebook nu erau necesare, au fost brutale și au afectat reputația acestei companii, aici în Australia. Decizia de bloca accesul australienilor la paginile la informațiile guvernului, fie ele despre pandemie, sănătate mentală, situații de urgență, ale biroului de meteorologie, nu au nicio legătură cu legea privind presa care urmează să treacă prin senat. Gestul,de azi, confirmă pentru toți australienii puterea imensă pe piaţă a acestor giganţi media digitali.

Aproximativ 17 milioane de australieni vizitează site-ul de socializare Facebook, în fiecare lună.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
10 ° C
10.1 °
9.9 °
81 %
4.6kmh
20 %
sâm
15 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
13 °
mie
21 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii