Franța, pe locul trei la numărul deceselor din cauza Covid-19, în Europa

Franța, pe locul trei la numărul deceselor din cauza Covid-19, în Europa

Franța a trecut de pragul negativ de 100 de mii de decese din cauza noului coronavirus. Țara se confruntă în prezent cu al treilea val al pandemiei cu aproape 6 mii de persoane în terapie intensivă. Personalul medical este epuizat iar campania de vaccinare nu dă roade.

După câteva zile de la suspendarea zborurilor din și spre Brazilia, Franța se gândește să ia măsuri și mai dure de restricție pentru a scădea numărului uriaș al infectărilor zilnice. Mii de persoane se îmbolnăvesc de Covid, iar campania de vaccinare nu merge chiar așa cum și-au dorit autoritățile.

Restricțiile au fost luate pentru că Franța este în valul trei al pandemiei. Peste 31 de mii de persoane infectate sunt spitalizate iar 6 mii de oameni zac pe paturile din secțiile ATI. Țara , tocmai a trecut de pragul de 100 de mii de decese din cauza virusului ucigaș și a trecut pe locul trei la numărul persoanelor răpuse de Covid-19.

Lionel Petitpas este unul dintre victimele acestei maladii. Soția lui a decedat anul trecut din cauza virusului ucigaș. Totul s-a întâmplat atât de rapid încât nici nu a reușit să îi ia rămas bun de la ea.

Lionel s-a luptat mult ca statul francez să dedice o zi națională de doliu pentru victimele răpuse de coronavirus.

În tot acest timp, secțiile de ATI abia mai fac față din cauza numărului mare de pacienți. Autoritățile fac apel ca oamenii să păstreze măsurile de restricție ca să nu se pună presiune pe sistemul sanitar și așa încercat greu de pandemie.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
26.1 ° C
26.2 °
26 °
61 %
2.1kmh
20 %
vin
37 °
sâm
38 °
Dum
39 °
lun
36 °
mar
31 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii