Germania: Scandal la vârf legat de contracte pentru achiziția de măști sanitare

Germania: Scandal la vârf legat de contracte pentru achiziția de măști sanitare

Sunt acuzații de corupție care îl vizează și pe ministrul sănătății, Jens Spahn, membru al partidului de guvernământ al Angelei Merkel. Potrivit revistei Der Spiegel,  o companie unde soţul ministrului are o poziţie de conducere a vândut jumătate de milion de măşti Ministerului Sănătăţii în timpul primului val de infectări cu coronavirus.

Ministrul sănătății german, Johannes Spahn  a devenit cel mai recent politician din rândul conservatorilor conduşi de cancelarul Angela Merkel ajuns în centrul atenţiei în scandalul legat de contractele cu măşti de protecţie împotriva COVID-19. Informația apare  în contextul unor acuzaţii de corupţie. împotriva mai multor membri ai partidului de guvernământ, relatează Agerpres, citează DPA.

Revista Spiegel a scris că este vorba de compania Burda  unde soţul lui Spahn are o poziţie de conducere a vândut jumătate de milion de măşti Ministerului Sănătăţii în timpul primului val de infectări cu coronavirus, în aprilie 2020. Burda a precizat că măştile au fost vândute la preţul de achiziţie.

Dezvăluirea survine după ce doi parlamentari din rândul conservatorilor Angelei Merkel au fost forţaţi să demisioneze în urma acuzaţiilor că au profitat de pe urma vânzărilor de măşti sanitare împotriva coronavirusului.

Fostul ministru al Justiţiei din landul Bavaria, Alfred Sauter, a demisionat din partid după ce anchetatorii i-au percheziţionat birourile în legătură cu afaceri cu măşti sanitare împotriva coronavirusului.

Scandalurile legate de măşti sunt considerate a fi una dintre cauzele înfrângerii suferite de partidul lui Merkel în alegerile din două landuri-cheie la 14 martie, înaintea scrutinului legislativ naţional din septembrie.

Potrivit unui sondaj publicat de DER SPIEGEL, aproape 60% dintre germani sunt nemulțumiți de activitatea de ministru a lui Spahn. Între timp, aprobarea publică a felului în care guvernul german a administrat pandemia s-a redus considerabil.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.1 ° C
11.6 °
10 °
86 %
2.6kmh
0 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
22 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii