Germania va prelungi controalele la frontierele cu Polonia, Cehia şi Elveţia cel puţin două luni

Germania va prelungi controalele la frontierele cu Polonia, Cehia şi Elveţia cel puţin două luni

Controalele la frontierele cu Polonia, Republica Cehă şi Elveţia vor fi prelungite cu cel puţin două luni după 15 decembrie, a anunțat ministrul de Interne german Nancy Faeser, relatează dpa, preluată de Agerpres

„Măsurile noastre funcţionează. Lupta noastră împotriva afacerii fără scrupule a contrabandiştilor de persoane, care pun în pericol cu brutalitate vieţile omeneşti, este încununată de succes”, a declarat Nancy Faeser pentru cotidianul german Rheinische Post, într-un comentariu publicat vineri.

Controalele mobile şi fixe au avut un efect clar de la introducerea lor în octombrie, limitând migraţia ilegală în Germania şi reducând povara asupra autorităţilor locale.

Faeser a prelungit luni controalele la frontieră până la 15 decembrie. Potrivit Ministerului de Interne, circa 3.300 de intrări neautorizate au fost depistate şi 1.100 de intrări neautorizate au fost împiedicate de la introducerea controalelor, pe 16 octombrie.

„Asta înseamnă că aceste măsuri funcţionează şi vom continua să procedăm în acest fel”, a declarat un purtător de cuvânt.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
8.5 ° C
12.1 °
3 °
66 %
1kmh
0 %
sâm
18 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
9 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii