Greta Thunberg a stârnit furia telespectatorilor BBC

Greta Thunberg a stârnit furia telespectatorilor BBC

Experiența Gretei Thunberg a fost distrusă de rivala ei, după ce activista a provocat reacții de la plătitorii de taxe de licență din Marea Britanie.

Totul s-a petrecut când a apărut informația că un nou documentar despre lupta împotriva schimbărilor climatice, va fi realizat de BBC anul acesta.

Naomi Seibt, supranumită „Anti-Greta Thunberg a schimbărilor climatice”, a declarat pentru Express.co.uk că Thunberg nu este „expertă în climă, ci doar o activistă”, distanțându-se de previziunile sumbre ale tinerei Greta.

Naomi Seibt, care a acuzat-o anterior pe Thunberg că îi face pe tineri din întreaga lume „să intre în panică atunci când ar trebui să aibă speranță”, este de acord cu dioxidul de carbon produs de la utilizarea combustibililor fosili – afectează schimbările climatice. Dar ea susține că oamenii ar trebui să „gândească înainte de a intra în panică”, susținând că daunele reale cauzate de dioxidul de carbon sunt considerabil mai mici decât cele sugerate de Greta Thunberg.

Greta Thunberg a devenit un simbol internațional în lupta împotriva schimbărilor climatice, câștigând chiar onoarea de a fi Time Person of the Year.

Cu toate acestea, adolescenta suedeză a atras critici de la telespectatorii BBC, când a fost dezvăluit că documentarul „Greta Thunberg: Un an de schimbare” va fi transmis pe BBC în acest an. BBC o va prezenta pe Greta Thunberg călătorind pe glob, pentru a arăta cum schimbările climatice scapă de sub control, inclusiv în minele europene de cărbune sau în zonele în care acționează industria de extracție a petrolului din Canada.

Anunțul a fost întâmpinat de furie, de la cei de la Defund de la BBC, organizație care militează împotriva modului discreționar în care sunt încasate taxele de licență. Aceștia au atacat radiodifuzorul britanic pentru că folosește taxa de licență pentru a răspândi „predica” Gretei Thunberg despre schimbările climatice. Mulți telespectatori au fost indignați, liderul lor fiind cel care a postat mesajul pe Twitter: „Ce o recomandă pe Greta Thunberg pentru a fi prezentată ca fiind o expertă?”.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
10 ° C
10.1 °
9.9 °
81 %
4.6kmh
20 %
sâm
15 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
13 °
mie
21 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii