În Ucraina va fi creată universitatea prezidențială de securitate

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat crearea în această ţară a unei noi universități prezidențiale, care va instrui specialiști în domeniul asigurării securității statului.

Decretul privind înființarea universității a fost semnat, luni, în cadrul forumului „Ucraina. 30. Educație și știință” desfăşurat la Kiev. „În Ucraina va fi creată o universitate prezidențială – o instituție de învățământ superior pentru formarea oamenilor viitorului. Aceasta va reuni cei mai buni profesori într-un singur loc și va instrui specialiști, care vor putea să rezolve sarcini de stat importante pentru apărarea statului pe cele mai actuale şi prioritare direcţii” – a declarat Zelenski, în timpul prezentării universității.

Potrivit afirmaţiilor liderului ucrainean, instituția „va pregăti specialiști în securitatea informațiilor, securitatea cibernetică, inteligența artificială, nanotehnologie şi tehnologii aerospațiale, energetice și biologic”. Educația în această universitate, a precizat președintele Ucrainei, va fi gratuită. „După absolvire, studenții vor lucra în stat, vor fi realizați aici, în Ucraina, în beneficiul statului nostru și pentru protecția fiecărui cetăţean ucrainean”, a conchis Zelenski, potrivit stiripesurse.ro.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
câțiva nori
15.8 ° C
16.1 °
15 °
82 %
2.6kmh
20 %
Dum
15 °
lun
21 °
mar
21 °
mie
21 °
joi
24 °

Opinii