Întâlnirea considerată istorică între Putin și Biden nu a durat mult

Întrevederea dintre Vladimir Putin și Joe Biden, de la Geneva, s-a încheiat miercuri, iar  printre deciziile asumate de cei doi președinți, comunicate public, se numără revenirea la post a celor doi ambasadori retrași de SUA, respectiv Rusia.

Întâlnirea din 16 iunie, dintre Biden și Putin a durat mai puțin decât s-au așteptat analiștii politici: aproximativ trei ore și jumătate.

În conferința de presă separată, susținut de Vladimir Putin după summit, a declarat că întâlnirea cu Biden s-a desfășurat fără tensiuni, iar dialogul a avut rol constructiv, potrivit agerpres.ro.

Tensiunile dintre Rusia și SUA au cunoscut apogeul în primăvară, când cei doi ambasadori au fost retrași fiecare, în țara de origine. De asemenea, statele partenere cu americanii, printre care și România, au urmat exemplul.

De asemenea, liderul de la Kremlin a mai precizat că Rusia și SUA au o responsabilitate comună faţă de stabilitatea nucleară şi vor purta discuţii asupra unor posibile modificări ale Noului Tratat Start, recent înnoit.

Și Joe Biden a organizat o conferință de presă, care a dat asigurări jurnaliștilor că tensiunile cu Rusia nu vor escalada.

Așa cum presa internațională a anunțat înaintea evenimentului, cei doi lideri au abordat probleme legate de stabilitatea nucleară, schimbările climatice, securitatea cibernetică, Ucraina și Orientul Mijlociu.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
23 ° C
25.2 °
21.1 °
68 %
0.5kmh
0 %
vin
35 °
sâm
38 °
Dum
38 °
lun
40 °
mar
33 °

Opinii