Iran: Cinci zile de doliu după moartea preşedintelui Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter

Iran: Cinci zile de doliu după moartea preşedintelui Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter

Liderul religios suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, l-a desemnat la conducerea interimară a ţării pe vicepreşedintele Mohammad Mokhber.

Iranul a decretat cinci zile de doliu după moartea preşedintelui Ebrahim Raisi în accidentul de elicopter de duminică.

Presa apropiată Gărzilor revoluţionare informează că înmormântarea va avea loc mâine la Tabriz, oraşul spre care se îndrepta preşedintele.

Echipele de intervenţie au ajuns de dimineaţă la locul catastrofei, după căutări dificile în zona muntoasă din nordul ţării, iar Semiluna Roşie iraniană a publicat imagini cu recuperarea corpurilor celor morţi în accident, alături de preşedinte, între care şi ministrul iranian de externe.

Un nou şef al diplomaţiei a fost numit rapid, în persoana negociatorului dosarului nuclear, Ali Bagheri. De asemenea, liderul religios suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, l-a desemnat la conducerea interimară a ţării pe vicepreşedintele Mohammad Mokhber.

Împreună cu reprezentanţii puterilor legislativă şi judiciară, el va organiza noi alegeri prezidenţiale în termen de 50 de zile, potrivit Constituţiei iraniene.

Preşedinţii Rusiei şi Chinei au transmis condoleanţe şi l-au numit pe Raisi un prieten adevărat.

Iranul este un aliat militar cheie al Moscovei de la lansarea invaziei ruse în Ucraina, în timp ce China este cel mai mare partener comercial al Iranului şi principalul client al petrolului iranian supus sancţiunilor americane.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
24.3 ° C
24.9 °
22.8 °
68 %
2.6kmh
0 %
sâm
37 °
Dum
38 °
lun
36 °
mar
34 °
mie
30 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii