Israel a intrat ieri în carantină pentru a treia oară de la debutul pandemiei

Israel a intrat ieri în carantină pentru a treia oară de la debutul pandemiei

Israelul a intrat, de ieri, în carantină naţională pentru a treia oară, în încercarea de a opri transmiterea coronavirusului. Mai mult, autorităţile locale au anunţat că vaccinările vor fi intensificate, astfel încât ţara să aibă şanse să depăşească criza sanitară în primăvară. Măsurile restrictive din Israel vor dura cel puţin trei săptămâni.

Autorităţile au impus pentru a treia oara carantină naţională în Israel. Cu scopul de a combate pandmeia de coronavirus. Carantina, care se va întinde pe parcursul a trei săptămâni, interzice vizitele şi limitează circulaţia persoanelor pe o rază de un kilometru faţă de locuinţă, cu excepţia deplasării pentru vaccinare.

Magazinele neesenţiale vor fi închise, iar activităţile culturale sunt suspendate. De asemenea, oficialii de aici au declarat că au fost intensificate vaccinările. Premierul Benjamin Netanyahu crede că acest lucru ar putea permite ieşirea din pandemie a ţării până în luna martie.

Acesta vrea ca numărul vaccinărilor se se dubleze la 150.000 pe zi până weekendul viitor. Acest ritm ar permite vaccinarea a jumătate din populaţia Israelului, de 9 milioane de persoane până la sfârşitul lunii ianuarie. Acum, autorităţile iau în considerare deschiderea unor centre de vaccinări cu program non-stop, adică 24 de ore din 24, şapte zile pe săptămână.

De la începerea vaccinărilor, cu o săptămână înainte faţă de startul dat de Uniunea Europeană, sistemul de sănătate israelian a administrat 280.000 de vaccinuri, cele mai multe din lume.
Israelul a înregistrat aproape 400.000 de cazuri de Covid-19 şi peste 3.200 de decese.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
31.9 ° C
32.2 °
31 °
34 %
3.1kmh
0 %
lun
32 °
mar
33 °
mie
34 °
joi
37 °
vin
32 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii