Joe Biden a devenit cel de-al 46-lea președinte al SUA

Joe Biden a devenit cel de-al 46-lea președinte al SUA

Președintele ales al SUA, Joe Biden, și viitoarea vicepreședintă Kamala Harris au depus pe 20 ianuarie jurământul în fața foștilor președinți Barack Obama, George W. Bush și Bill Clinton, dar în absența lui Donald Trump.

Joseph Biden a depus jurământul în faţa judecătorului John Roberts, şeful Curţii Supreme, pe o biblie de la Douay-Rheims, de familie, veche de 127 de ani, pe care a depus jurământul la toate învestirile din cariera sa politică de până acum.

În vârstă de 78 de ani, Biden a primit din partea americanilor peste 81,2 milioane de voturi în alegerile din noiembrie anul trecut, cele mai multe pe care un candidat le-a obţinut în istoria Statelor Unite. La nivelul electorilor, el s-a impus cu 306 voturi, iar republicanul Donald Trump a primit doar 232 de opțiuni.

Imediat după depunerea jurământului, Joe Biden a vorbit despre “vremurile tulburi și provocatoare pe care le trăim”, dar s-a referit și la pandemia de Covid-19, la milioanele de locuri de muncă pierdute, dar și la extremismul și “dreptatea rasială amenințată de supremația albă”:

“Ne-au separat pentru prea mult timp. Suficient de mulți dintre noi cei care am venit laolaltă pentru a purta sabia acestei bătălii. Să ne arătăm respect unii altora!. Suntem o naţiune măreaţă, suntem oameni buni şi, de-a lungul secolelor, prin furtuni şi conflicte, prin pace şi război, am ajuns atât de departe, dar încă mai avem mult de mers. Vom învinge provocările. Aceasta este ziua Americii, este ziua democraţiei, o zi a istoriei şi speranţei de înnoire. America a fost din nou încercată şi America s-a ridicat la înălţimea provocărilor. Trebuie să încetăm să ţipăm unii la ceilalţi, să reducem tensiunile, pentru că fără unitate nu este pace, ci doar amărăciune şi furie. Unitatea este calea înainte. Dezacordurile nu trebuie să conducă la lipsă de unitate. Trebuie să punem capăt războiului non-civil dintre roşu şi albastru, dintre conservatori şi liberali”, a spus noul președinte al SUA, care și-a încheiat discursul cu tradiționalul: God bless America!”.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
34.5 ° C
36 °
32.8 °
32 %
3.1kmh
0 %
lun
34 °
mar
33 °
mie
35 °
joi
38 °
vin
34 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii