fbpx

Kamala Harris cere interzicerea armelor de asalt în SUA

Kamala Harris cere interzicerea armelor de asalt în SUA

La mai puţin de 36 de ore după ce un bărbat înarmat a deschis focul asupra publicului de la o paradă de Ziua Independenţei SUA, în suburbia Highland Park de lângă Chicago şi a ucis şapte oameni, vicepreşedinta americană Kamala Harris a ajuns la faţa locului şi a cerut, luni seara, o acţiune la nivel federal împotriva armelor de asalt, transmite dpa.

„Trebuie să fim mai inteligenţi, ca ţară, în privinţa cui are acces şi la ce anume, în special la armele de asalt. . Întreaga naţiune trebuie să înţeleagă şi să aibă o anumită empatie pentru a înţelege că asta se poate întâmpla oriunde, în orice comunitate care iubeşte pacea. Şi trebuie să fim alături unii de alţii şi să vorbim deschis despre motivul din care trebuie să nu mai fie aşa „, a afirmat Harris.

În aceeaşi zi, vicepreşedinta ceruse reinstituirea unei interdicţii a armelor de asalt la nivel naţional.

Câteva ore mai târziu, într-un scurt discurs în centrul oraşului Highland Park, ea a transmis condoleanţe din partea preşedintelui Statelor Unite, Joe Biden.

„Ştiţi că aveţi o întreagă naţiune care vă iubeşte mult şi este alături de voi. Aceasta este o comunitate incredibil de unită. Ştiu asta. Şi această persoană va fi adusă în faţa justiţiei, însă asta nu va şterge ceea ce s-a întâmplat. Şi suntem aici, cu voi şi alături de voi”, a spus ea.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
14.6 ° C
16.6 °
12.1 °
64 %
1kmh
0 %
joi
15 °
vin
23 °
sâm
22 °
Dum
23 °
lun
17 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii