Klaus Schwab, fondatorul Forumului de la Davos, se va retrage de la conducerea executivă a organizaţiei

Klaus Schwab, fondatorul Forumului de la Davos, se va retrage de la conducerea executivă a organizaţiei

Klaus Schwab, fondatorul şi preşedintele executiv al Forumului Economic Mondial (WEF) de la Davos, se va retrage din funcţia actuală de conducere şi va deveni preşedintele consiliului de administraţie al WEF în lunile viitoare, a anunţat organizaţia, într-un comunicat citat miercuri de AFP.

Schwab, în vârstă de 86 de ani, va lăsa ‘în curând’ rolul de ‘preşedinte executiv’ pentru cel de ‘preşedinte al consiliului de administraţie’, potrivit comunicatului WEF. Schimbarea ar urma să se producă înaintea viitoarei ediţii a Forumului, prevăzută în ianuarie 2025.

Anunţul retragerii lui Schwab de la conducerea executivă după mai mult de 40 de ani marchează punctul culminant al lungii tranziţii începute în 2015 de Forum, care va trece astfel de la ‘o organizaţie condusă de fondatorii săi la o organizaţie în care un preşedinte şi un consiliu de administraţie asumă întreaga responsabilitate executivă’, menţionează WEF.

Statutul WEF – organizaţie cu sediul la Geneva şi 800 de angajaţi în lume – va evolua de la simplă ‘platformă de întrunire’ la cel de ‘principală instituţie mondială de cooperare public-privat’, adaugă comunicatul.

Acesta nu face nicio precizare despre succesorul lui Klaus Schwab. În prezent, numărul doi al WEF este preşedintele Forumului, Borge Brende, 58 de ani, fost ministru de externe al Norvegiei, potrivit Agerpres.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
34.5 ° C
36 °
32.8 °
32 %
3.1kmh
0 %
lun
34 °
mar
33 °
mie
35 °
joi
38 °
vin
34 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii