Liderul PSD a avut o întrevedere cu ambasadoarea Franței la București

Liderul PSD a avut o întrevedere cu ambasadoarea Franței la București

Liderul PSD și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a avut o întrevedere cu ambasadoarea Franței la București, Laurence Auer, context în care cei doi au discutat despre aderarea României la spațiul Schengen, dar și despre intenția președintelui Emmanuel Macron de a trimite trupe în țara noastră.

Am avut astăzi o întâlnire foarte bună cu Excelența Sa, Ambasadorul Republicii Franceze la București, doamna Laurence Auer, în contextul preluării președinției Consiliul Uniunii Europene. I-am transmis doamnei Ambasador că, în virtutea relațiilor bilaterale foarte bune, cu legături istorice, culturale și de prietenie profunde, consolidate prin parteneriatul strategic franco-român să facem din aderarea României la spațiul Schengen o prioritate în timpul mandatului președinției franceze a Consiliului UE”, a scris liderul PSD, joi, pe Facebook.

În cadrul discuției a fost evocat și anunțul lui Emmanuel Macron, care a exprimat disponibilitatea Franței de a participa la prezența militară a NATO în România.

„Am salutat intenția președintelui Macron de a trimite trupe în România, în contextul demersurilor NATO de asigurare a protecției frontierei de Est a Alianței. La rândul nostru, vom susține obiectivele propuse de Franța în perioada deținerii președinției, cu accent pe protejarea modelului economic și social european, creșterea capacității UE de a gestiona crize și consolidarea rolului Uniunii în vecinătatea sa”, a mai precizat Marcel Ciolacu.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
24 ° C
24.1 °
24 °
35 %
7.2kmh
0 %
mar
25 °
mie
23 °
joi
25 °
vin
27 °
sâm
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii