Lockdown strict de sărbători, în Germania

Lockdown strict de sărbători, în Germania

Din această săptămână, viața publică se oprește pe tot teritoriul Germaniei. Toate școlile și magazinele vor rămâne închise iar angajatorii trebuie să adopte munca de acasă sau să trimită oamenii în concediu. 

Din cauza numărului foarte mare de infectări cu COVID-19, cancelara Angela Merkel a anunțat că guvernul este silit să ia măsuri suplimentare și acționează în consecință. Împreună cu premierii landurilor federale a decis înăsprirea regulilor de combatere a pandemiei. Începând de miercuri, comerţul cu amănuntul se închide, excepţie făcând magazinele care vând produse de necesitate zilnică. Prestările de servicii, cum ar fi frizeriile sau saloanele de masaj, care presupun contact fizic cu clienţii, vor rămâne şi ele închise.

De asemenea, în perioada 16 decembrie – 10 ianuarie va fi interzis consumul de alcool în spaţiile publice. Autoritățile germane au dat de înțeles că noile restricţii se pot extinde şi după data de 10 ianuarie: „Vor fi valabile atâta timp cât va fi necesar”.

Cea mai mare problemă cu care se confruntă aproape toate statele membre și nu numai este situația dramatică din spitale. Așadar, dacă până la Crăciun rata infecției nu o să fie sub control, medicii ar putea să decidă cine are șanse de supraviețuire și cine nu. În consecință, vor repartiza locurile disponibile de la acel moment la terapie intensivă.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
31.9 ° C
32.2 °
31 °
34 %
3.1kmh
0 %
lun
32 °
mar
33 °
mie
34 °
joi
37 °
vin
32 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii