Macron dă adunarea la Paris. 20 de şefi de vor discuta despre „perspectivele sumbre” în legătură cu Ucraina

Macron dă adunarea la Paris. 20 de şefi de vor discuta despre „perspectivele sumbre” în legătură cu Ucraina

La Paris, aproximativ 20 de şefi de stat şi de guvern, în principal europeni, între care şi preşedintele Klaus Iohannis, se reunesc, la iniţiativa liderului francez Emmanuel Macron, pentru a-şi reafirma sprijinul pentru Ucraina, care se află într-o situaţie critică în războiul de agresiune pe care îl duce Moscova şi a cărui soartă depinde de ajutorul occidental, relatează AFP şi Reuters, preluate de news.ro.

Liderii vor să-i trimită lui Vladimir Putin un mesaj care să arate hotărârea Europei în legătură cu Ucraina.

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a invitat omologii europeni la Palatul Elysee pentru o reuniune de lucru anunţată intempestiv, din cauza a ceea ce consilierii săi spun că este o escaladare a agresiunii ruseşti în ultimele săptămâni.

„Vrem să-i transmitem lui Putin un mesaj foarte clar, că nu va câştiga în Ucraina. Scopul nostru este să zdrobim această idee, pe care el vrea să ne facă s-o credem, că ar fi cumva învingător”, a explicat Palatul Elysee.

La reuniune vor fi prezenţi marea majoritate a liderilor europeni.

Cancelarul german Olaf Scholz, ministrul britanic de externe David Cameron, premierul spaniol Pedro Sanchez, premierul olandez Mark Rutte, precum şi lideri din ţările scandinave şi baltice, alături de preşedintele polonez Andrzej Duda şi preşedintele român Klaus Iohannis sunt aşteptaţi să participe la conferinţă. Statele Unite vor fi reprezentate de secretarul de stat adjunct al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice, Jim O’Brien, iar Canada de ministrul apărării, Bill Blair.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer fragmentat
15.9 ° C
17.2 °
14.9 °
72 %
3.6kmh
75 %
sâm
22 °
Dum
23 °
lun
25 °
mar
22 °
mie
24 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii