Măsură controversată luată de Austria în plină campanie de vaccinare

Măsură controversată luată de Austria în plină campanie de vaccinare

Austria suspendă preventiv imunizarea cu un un lot de vaccinuri Astra Zeneca după decesul unei femei și îmbolnăvirea alteia. Anunțul a fost făcut de o agenție federală în domeniul sănătății. Compania farmaceutică britanică nu a comentat cele două incidente.

Oficiul Federal pentru Siguranță în Sănătate din Austria a primit două raportări de cazuri în legătură cu vaccinările efectuate din același lot de vaccinuri AstraZeneca dintr-un centrul clinic din provincia Austria Inferioară.

O femeie în vârstă de 49 de ani a murit în urma unor probleme grave de coagulare a sângelui, în timp ce o femeie 35 de ani a dezvoltat un embolism pulmonar și se recuperează în prezent, spun autoritățile.

Embolismul pulmonar este o afecțiune acută a plămânilor cauzată de un cheag de sânge, iar autoritățile austriece spun că în acest moment nu există nicio dovadă privind o relație cauzală cu vaccinarea.

Ziarele din Austria și Elveția scriu că ambele femei lucrau ca asistente medicale la o clinică.

BASG a precizat că apariția unor cheaguri de sânge nu se află printre reacțiile adverse cunoscute ale vaccinului, dar că va derula cu atenție investigația pentru a exclude complet orice posibilă legătură.
Suspendarea imunizării cu vaccinul Astra Zeneca vine ca o măsură de precauție iar dozele rămase din respectivul lot de vaccinuri nu vor mai fi administrate.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.2 ° C
20.5 °
20 °
95 %
2.2kmh
0 %
joi
26 °
vin
30 °
sâm
32 °
Dum
35 °
lun
35 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii