Mii de migranți, întorși din drum cu gaze lacrimogene

Mii de migranți, întorși din drum cu gaze lacrimogene

Au avut loc incidente violente în Guatemala. Armata a fost nevoită să oprească din drum mii de migranti din Honduras, porniti pe jos spre Statele Unite ale Americii, pentru o viață mai bună. Refugiații au fost opriți după de forțele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene și bastoane. Ciocnirile s-au soldat cu zeci de răniți.

Este momentul în care forțele de ordine din Guatemala încearcă să oprească mulțimea de migranți din Honduras. Scenele s-au derulat in apropierea granitei. Sunt mii de oameni care ripostează și încearcă să rupă cordonul de securitate. Nu a mai durat mult și s-a declanșat o adevărată răfuială.

Mulțimea a fost oprită cu gaze lacrimogene. Forțele de ordine au folosit și armamentul din dotare. Unsprezece migranţi şi doi millitari au fost răniţi. Mânați de la spate de sărăcie, de violență, dar și de urmările celor două recente uragane devastatoare din Honduras, aceștia intenționau să ajungă în Statele Unite ale Americii.

Oficialii din Guatemala au spus că peste 1.300 de migranţi au fost trimişi înapoi peste graniţă sau predaţi autorităţilor. De acum trei ani, din toamnă, peste 12 caravane de migranţi au plecat din Honduras, dar au fost oprite de trupele americane mobilizate la frontiera de sud a Statelor Unite.
Acum, Mexicul a anunțat că a întărit dispozitivele de supraveghere la graniţa cu Guatemala. În plus, Washingtonul le-a adresat deja un avertisment migranţilor. Le-a transmis că astfel își pierd timpul și banii, în ciuda faptului că aceștia sperau că Joe Biden va relaxa politica migratorie.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.2 ° C
20.5 °
20 °
95 %
2.2kmh
0 %
joi
26 °
vin
30 °
sâm
32 °
Dum
35 °
lun
35 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii