Mișcarea #MeToo are efecte în Europa. Revoluție pe scenă: Opera din Barcelona a angajat un coordonator de intimitate

Mișcarea #MeToo are efecte în Europa. Revoluție pe scenă: Opera din Barcelona a angajat un coordonator de intimitate

Decizie luată la Opera din Barcelona, unde a fost angajat un „coordonator de intimitate”. Rolul acestuia este de a se asigura că interpreţii se simt confortabil să participe la scene pasionale, o premieră pentru Spania şi o raritate pentru Europa continentală, notează Reuters, preluată de Agerpres.

Noua profesie a apărut după ce mişcarea #MeToo, generată de valul de acuzații de hărţuire sexuală din lumea artistică, a schimbat multe mentalități în industria cinematografică, dar şi în lumea operei,.

La Brcelona. coordonatoarea de intimitate Ita O’Brien va supraveghea punerea în scenă a unei opere bazate pe faimoasa tragedie a lui William Shakespeare „Antoniu şi Cleopatra”, care va avea premiera la Gran Teatre del Liceu, pe 28 octombrie.

O’Brien a consiliat în trecut producţii HBO şi Netflix cu privire la scenele intime. Ea a declarat că operele au avut întotdeauna în centrul lor poveşti dramatice şi că, istoric vorbind, un interpret ajungea într-un oraş cu doar câteva zile înainte de premieră şi nu era de aşteptat ca el să discute despre realizarea scenelor intime.

„În lipsa acelui proces de acord şi consimţământ solicitat, oamenii s-au simţit stânjeniţi, hărţuiţi şi complet abuzaţi”, a explicat ea.

Cu 40 de ani de experienţă în domeniul teatrului muzical şi actoriei, O’Brien este fondatoarea Intimacy On Set, care oferă asistenţă industriei TV şi cinematografice. La repetiţii, ea invită artiştii să „stabileasă o legătură printr-o îmbrăţişare” şi apoi să discute despre unde permit să fie atinşi şi unde se simt inconfortabil.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
25 ° C
26 °
23 °
75 %
2.1kmh
0 %
sâm
38 °
Dum
37 °
lun
36 °
mar
31 °
mie
27 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii