Noile condiții de călătorie în Regatul Unit

Noile condiții de călătorie în Regatul Unit

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis reluarea zborurilor dintre România și Marea Britanie. Autoritățile le recomandă călătorilor să fie atenți la anumite detalii înainte de planificarea călătoriilor. Plata cu cardul și serviciile de roaming ar putea fi suprataxate în momentul folosirii pe teritoriul britanic.
Condițiile de călătorie în Regatul Unit s-au schimbată odată cu ieșirea din Uniunea Europeană. Tranzacțiile cu cardul dintre Uniunea Europeana și Marea Britanie nu vor mai fi acoperite de normele care până acum câteva zile limitau comisioanele interbancare. Astfel, autoritățile române recomandă celor interesați să contacteze furnizorul de servicii bancare pentru a afla care sunt tarifele aplicate în afara Uniunii Europene.
Același lucru este valabil și pentru furnizorii de servicii de telefonie. În cazul utilizării serviciilor de roaming, ar putea exista cazuri în care apelurile să fie suprataxate. Cea mai sigură metodă pentru evitarea surprizelor de pe facturi este verificarea tarifelor înainte de deplasarea către Regatul Unit.

Autoritățile române și britanice recomandă consultarea constantă a site-urilor oficiale 

În ceea ce privește limita sumelor de bani cash, tot ce va depăși suma de 10.000 de lire va necesita o declarație a provenienței banilor. Acest lucru se va putea face atât la frontieră, cât și online. În cazul celei de-a doua variante, documentele vor fi încărcate pe site cu minimum 72 de ore înainte de călătorie.
Din punct de vedere al controalelor vamale, cel puțin până la data de 1 iulie nu vor exista modificări majore. Autoritățile, atât române, cât și britanice, recomandă totuși consultarea constantă a site-urilor oficiale înainte de orice deplasare.
Pe data de 3 ianuarie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis reluarea zoburilor către și dinspre Marea Britanie. Călătorii ce vor coborî din aeronave trebuie să intre în carantină timp de 14 zile sau să prezinte un test negativ pentru SARS-COV2. Reluarea zborurilor se va face începând cu data de 4 ianuarie, ora 19, pe toate aeroporturile din România.

Chiar și cu reluarea acestor zboruri, o bună parte din românii aflați în Regatul Unit nu se gândesc la întoarcerea în România în viitorul apropiat. Peste 670.000 de români au aplicat pentru statutul de rezident în UK. Dintre aceștia, aproape 400 de mii au primit drept de rezidență temporară, iar 218 de mii au fost declarați cu succes rezidenți permanenți.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
9.5 ° C
10.5 °
8.9 °
74 %
6.3kmh
0 %
vin
11 °
sâm
13 °
Dum
14 °
lun
17 °
mar
9 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii