O țară din Europa este pe cale să scape de coronavirus

O țară din Europa este pe cale să scape de coronavirus

Islanda este prima țară din Europa care pare că a scăpat de pandemia de COVID-19. Autoritățile au anunțat că acest lucru a fost posibil pentru că regulile au fost întocmite de experți, nu de politicieni. Viața a reintrat ușor ușor în normal și oamenii pot ieși la restaurant, la petreceri acum fără să fie nevoie de măusri dure de restricție.

Cu virsusul sub control în Islanda, toate generațiile redescoperă activitățile pe care le făceau înainte de pandemie. Restaurantele și cluburile de noapte sunt deschise, au loc evenimente cu public, practic nu prea mai există nicio măsură de restricție. De la începutul pandemiei, doar 29 de persoane au fost răpuse de COVID-19, iar numărul de cazuri confirmate a fost de 6.144.

Încă de la începutul pandemiei , cei care intrau în această țară insulară au fost testați și plasați în carantină ca să oprească răspândirea virusului. La fel se întâmplă și acum. Dacă cineva este testat pozitiv este poftit în izolare la aeroport.

Încă de la începutul pandemiei de COVID-19, Islanda a respectat și ținut cont de sfaturile oamenilor de știință. Politicienii nu au participat la nicio ședință iar asta a făcut ca oamenii să asculte mai mult de vocea specialiștilor.

Islanda a mai trecut, totuși, prin astfel de momente, când autoritățile au anunțat că au câștigat lupta cu pandemia de COVID-19. În mai 2020, popuația a revenit la viața de dinainte, dar liniștea a dispărut la finalul verii, când țara a fost lovită de un al doilea val, după ce doi turiști, cu teste pozitive, nu au stat în izolare. Acum însă autoritățile sunt mai optimiști și speră să scape de pandemie cât mai curând.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer fragmentat
22.5 ° C
23.9 °
20.1 °
50 %
2.2kmh
75 %
sâm
23 °
Dum
22 °
lun
24 °
mar
22 °
mie
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii