Obiectiv UE: armonizarea legilor privind falimentul şi impozitarea corporaţiilor la nivelul statelor membre

Obiectiv UE: armonizarea legilor privind falimentul şi impozitarea corporaţiilor la nivelul statelor membre

Săptămâna viitoare, liderii Uniunii Europene vor cere o armonizare a legilor privind falimentul şi impozitul pe corporaţii la nivelul statelor membre, scrie Reuters, care citează un proiect în acest sens.

Scopul unei asemenena reglementări ar fi reprezentat de posibilitate de a atrage mai mult capital privat pentru trecerea UE la energie regenerabilă şi de a accelera digitaliarea economiei.

Proiectul adus acum în disccuție rezumă agenda unui summit al liderilor UE programat pentru 17-18 aprilie. Liderii europeni vor solicita, de asemenea, dezvoltarea unei pieţe europene de securitizare şi o mai bună supraveghere a actorilor de pe piaţa financiară transfrontalieră.

Liderii vor îndemna îmbunătăţirea rapidă a modalităţilor de a investi în acţiuni ale companiilor din UE şi crearea unui produs simplu de economisire transfrontalieră pentru investitorii de retail.

Comisia Europeană estimează că UE are nevoie de aproximativ 650 de miliarde de euro de bani privaţi în fiecare an, până în 2030, pentru a face tranziţia de la combustibilii fosili la surse de energie regenerabilă, precum şi pentru a crea o economie mai digitală.

Fără măsurile menţionate în proiectul de concluzii va fi greu pentru ţările europene să atragă astfel de sume de numerar, deoarece investitorii găsesc piaţa din SUA mai bine organizată, mai puţin complexă şi mai lichidă decât în Europa.

Măsurile UE vizează crearea unei Uniuni a Pieţelor de Capital în Europa, o idee care există de 10 ani, dar care a înregistrat progrese foarte lente din cauza intereselor personale şi a diferitelor tradiţii juridice care fac dificilă armonizarea legilor în cele 27 de ţări ale UE.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
13 ° C
14.9 °
12 °
87 %
4kmh
40 %
Dum
22 °
lun
23 °
mar
23 °
mie
22 °
joi
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii