Omagiul lui Bono pentru Alexei Navalnîi. „Putin nu i-ar spune niciodată numele. (…) Oamenii care cred în libertate trebuie să-i rostească numele”

Omagiul lui Bono pentru Alexei Navalnîi. „Putin nu i-ar spune niciodată numele. (…) Oamenii care cred în libertate trebuie să-i rostească numele”

Moment emoționant la un concert U2, la Las Vegas! Bono, solistul U2, i-a adus un omagiu lui Alexei Navalnîi pe scenă și a cântat o melodie în memoria liderului opoziţiei ruse, mort în închisoare.

Înainte de a interpreta un cover al piesei „Don’t Dream It’s Over” a celor de la Crowded House, solistul trupei U2 a făcut o lungă introducere despre lupta pentru libertate.

„Săptămâna viitoare se vor împlini doi ani de când Putin a invadat şi a încercat să distrugă libertăţile cu greu câştigate (de poporul ucrainean). Următoarea va fi Polonia, următoarea va fi Lituania, Germania de Est; cine ştie unde va ajunge sau nu acest om. Pentru aceşti oameni, libertatea nu este doar un cuvânt dintr-un cântec. Pentru aceşti oameni, libertatea este cel mai important cuvânt din lume – atât de important încât ucrainenii luptă şi mor pentru ea. Şi este atât de important încât Alexei Navalnîi a ales să renunţe la el”, a fost mesajul lui Bono

Bono a încurajat apoi mulţimea să i se alăture şi să scandeze numele lui Nalvanîi.

„Se pare că Putin nu i-ar pronunţa niciodată, niciodată, numele. Aşa că m-am gândit că în această seară, oamenii care cred în libertate trebuie să-i rostească numele. Nu doar să şi-l amintească, ci să-l spună”, a spus muzicianul, în timp ce publicul repeta „Alexei Navalnîi” pe acordurile melodiei celor de la Crowded House.

În trecut, Bono a susţinut public opoziţia rusă. După ce a primit o invitaţie din partea preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, el şi chitaristul The Edge au cântat piesa „Stand By Me” într-o staţie de metrou subterană din Kiev, care a devenit un adăpost improvizat în timpul invaziei ruseşti.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
24.6 ° C
26.1 °
23.8 °
37 %
5.7kmh
0 %
mar
25 °
mie
24 °
joi
25 °
vin
27 °
sâm
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii