Pentagonul: „Cerem ruşilor să se comporte profesionist şi în siguranţă!”

Pentagonul: „Cerem ruşilor să se comporte profesionist şi în siguranţă!”

Pentagonul cere ruşilor să se comporte profesionist şi în siguranţă după incidentul cu drona de deasupra Mării Negre. Ministerul Apărării din Federația Rusă transmite că avioanele de luptă ruse nu au folosit armele de bord şi nu au intrat în contact cu aparatul de zbor fără pilot.

Potrivit ministerului rus al Apărării, marţi dimineaţă, în zona peninsulei Crimeea, a fost înregistrat zborul unui avion fără pilot american în direcția frontierei de stat a Federației Ruse.

Zborul dronei americane a fost efectuat cu transponderele oprite, încălcând granițele zonei de regim de utilizare a spațiului aerian.

După descoperirea dronei americane, avioane de vânătoare au fost ridicate în aer, transmit ruşii. Ca urmare a manevrelor bruște, drona americană a trecut la un zbor necontrolat, pierzând altitudine și a intrat în coliziune cu suprafața apei. Avioanele de luptă ruse nu au folosit armele de bord, nu au intrat în contact cu aparatul de zbor fără pilot și s-au întors cu succes la baza aeriană, comunică autorităţile ruse.

Vă amintim că un avion de vânătoare de tip Suhoi 27 (Su-27) ar fi lovit marţi un avion american fără pilot (dronă) de tip Reaper deasupra Mării Negre, potrivit antena3.ro.

„Drona noastră de tip MQ-9 efectua operaţiuni de rutină în spaţiul aerian internaţional, atunci când a fost interceptată şi lovită de un avion rus, antrenând prăbuşirea şi pierderea MQ-9”, anunţă comandantul Forţelor Armate Americane în Europa şi Africa, generalul James Hecker.

„Este vorba despre un act periculos şi neprofesionist al ruşilor, care aproape că a provocat prăbuşirea ambelor avioane”, adaugă el.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
22.9 ° C
24.4 °
21 °
71 %
3.6kmh
0 %
sâm
35 °
Dum
36 °
lun
35 °
mar
34 °
mie
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii