Premieră în justiția americană. Donald Trump este primul fost președinte american condamnat

Premieră în justiția americană. Donald Trump este primul fost președinte american condamnat

Decizie istorică luată de jurații din New York,  în procesul Stormy Daniels al fostului președinte al SUA, Donald Trump. Juriul a ajuns la un verdict, joi noapte, după două zile de deliberări, timp de 11 ore, stabilind, în unanimitate, că Donald Trump este vinovat eptnru toate cele 34 de capte de acuzare.

După verdictul juriului, judecătorul de proces, Juan Merchan, urmează să stabilească pedeapsa pe care va trebui să o ispășească Donald Trump. Fostul președinte american e pasibil de închisoare sau de amendă.

Judecătorul Juan Merchan a stabilit că sentința va fi anunțată în data de 11 iulie.

Trump a fost pus sub acuzare ppentru că a încercat să ascundă plata unei sume de 130.000 de dolari către actrița de filme pentru adulți Stormy Daniels, astfel încât aceasta să nu dezvăluie faptul că a întreținut relații sexuale cu el.

Trump a făcut această plată cu puțin timp înainte de alegerile prezidențiale din 2016, într-o încercare de a preveni un scandal public, care să-i anuleze șansele de a ajunge a Casa Albă, dacă informațiile ar fi fost publicate de presă.

Fostul avocat al lui Trump, Michael Cohen, a dezvăluit, anterior că Trump i-a cerut să-i plătească actriței suma de bani pentru ca aceasta să nu dezvăluie nimic despre relațiile sexuale.

Trump a pledat nevinovat şi neagă că ar fi întreținut relații sexuală cu Daniels în 2006. Condamnarea, însă, nu îl oprește însă pe Trump din încercarea de a câștiga un nou mandat la Casa Albă şi nici nu îl va împiedica să preia funcţia, dacă va câştiga alegerile. Legea îi permite să candideze sau să câștige inclusiv din închisoare. În cazul în care acest lucru se întâmplă, Trump nu-și va adjudeca si premoera de a fi primul candidat prezidențial care conduce o campanie din spatele gratiilor. În 1920, candidatul Partidului Socialist al Americii, Eugene Debs, a candidat la președinția SUA din închisoare, obținând puțin peste 910.000 de voturi.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
26.4 ° C
27.2 °
25 °
57 %
1kmh
0 %
joi
38 °
vin
33 °
sâm
36 °
Dum
35 °
lun
33 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii