Președintele Joe Biden, pregătit să semneze legea care propune interzicerea TikTok în SUA

Președintele Joe Biden, pregătit să semneze legea care propune interzicerea TikTok în SUA

Președintele Joe Biden a declarat că este pregătit să semneze o lege care propune interzicerea TikTok în Statele Unite, dacă Congresul va trece un astfel de act legislativ. Această poziție vine după un vot unanim al Comisiei pentru Energie și Comerț din Camera Reprezentanților, care sugerează eliminarea TikTok din magazinele de aplicații ale Apple și Google, dacă ByteDance, firma mamă chineză a TikTok, refuză să cedeze controlul aplicației.

Fostul președinte Donald Trump, care a încercat și el să restricționeze TikTok prin ordonanțe executive acum anulate, se opune interzicerii aplicației, susținând că aceasta ar avantaja indirect competiția, mai ales Facebook. Această perspectivă contrastează cu poziția administrației Biden și cu viziunea bipartizană din Congres asupra necesității de a reglementa platforma.

Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a subliniat că, deși administrația Biden a oferit suport tehnic în elaborarea proiectului de lege, sunt necesare ajustări pentru a dezvolta un cadru legal solid și eficient pentru o posibilă interzicere a TikTok. Aceasta anticipează discuții ample în Congres, cu posibile efecte asupra echilibrului dintre securitatea națională, libertatea de exprimare și dinamica competiției în sectorul tehnologic, potrivit B1 TV.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
13 ° C
14.9 °
12 °
87 %
4kmh
40 %
Dum
22 °
lun
23 °
mar
23 °
mie
22 °
joi
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii