Preşedintele Klaus Iohannis, vizită de lucru la Washington

Preşedintele Klaus Iohannis, vizită de lucru la Washington

Preşedintele Klaus Iohannis se află, în perioada 7-8 mai 2024, într-o vizită de lucru la Washington, prilej cu care va fi primit, la 7 mai, la Casa Albă, de preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, cu acest prilej vor fi discutate teme prioritare ale agendei internaţionale şi bilaterale. Un loc aparte în schimbul de opinii al celor doi şefi de stat îl va ocupa situaţia din Ucraina şi din bazinul Mării Negre, precum şi întărirea securităţii în spaţiul euroatlantic. Dialogul la nivel înalt va fi o bună oportunitate pentru ridicarea profilului Parteneriatului Strategic cu Statele Unite şi reconfirmarea relaţiilor bilaterale privilegiate dintre cele două state şi a cooperării multisectoriale.

La 8 mai 2024, lui Klaus Iohannis îi va fi decernat premiul Distinguished International Leadership Award pentru anul 2024, în cadrul galei Atlantic Council Distinguished Leadership Awards, ca o recunoaştere a carierei sale şi a rolului său de lider transatlantic şi european.

Conform Administraţiei Prezidenţiale, Iohannis este primul şef de stat european onorat cu această distincţie, în cei 24 de ani de la înfiinţarea premiului.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
13.5 ° C
14.4 °
12 °
73 %
4.1kmh
0 %
mie
25 °
joi
24 °
vin
27 °
sâm
24 °
Dum
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii