Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua o vizită oficială la Berlin

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua în zilele de 19-20 mai o vizită oficială la Berlin, la invitația președintelui Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, având ca scop să dea un nou impuls relațiilor bilaterale dintre cele două state, pe agendă figurând și o întrevedere cu cancelarul Angela Merkel.

În prima zi a vizitei, pe 19 mai, Maia Sandu va avea o întrevedere cu Frank-Walter Steinmeier, după care cei doi șefi de stat vor susține o conferință de presă, informează președinția de la Chișinău într-un comunicat.

În după amiaza aceleiași zile, președintele Maia Sandu va avea o discuție cu Cancelarul german, Angela Merkel.

De asemenea, în cadrul vizitei oficiale la Berlin, Maia Sandu va participa la audieri pe tema Republicii Moldova în Comisia parlamentară pentru Afaceri Externe și în Comisia pentru Afaceri Europene, și va avea întrevederi cu deputați din fracțiunile CDU/CSU, SPD, Partidul Verde din Bundestag.

Printre oficialii de rang înalt cu care se va întâlni președintele Maia Sandu se regăsesc: Armin Laschet, premierul Renaniei de Nord-Westfalia, președintele Partidului Creștin-Democrat și candidatul CDU la poziția de cancelar, Heiko Maas, ministrul afacerilor externe, Annegret Kramp-Karrenbauer, ministrul apărării, Günther Krichbaum, președintele Comisiei parlamentare pentru afaceri europene, Norbert Roettgen, președintele Comisiei pentru politica externă din Bundestag.

La Berlin, Maia Sandu va pune în discuție mai multe subiecte, cum ar fi: modul în care pot fi îmbunătățite relațiile bilaterale dintre Germania și Republica Moldova, situația politică și de securitate din țară și din regiune, susținerea de care avem nevoie pentru atenuarea consecințelor pandemiei, cooperare economică mai puternică, îmbunătățirea condițiilor pentru diaspora moldovenească din Germania.

De asewmenea, președintele Maia Sandu va participa la o discuție publică cu genericul „Moldova – un nou început”, organizată de Fundația Konrad Adenauer. Aceasta va fi precedată de o întrevedere cu Norbert Lammert, Președintele Fundației, și de Gerhard Wahlers, Secretar General adjunct al acesteia.

Din delegația oficială care o va însoți pe Maia Sandu în Germania fac parte Cristina Gherasimov, consilier prezidențial în domeniul politicii externe și Veaceslav Negruța, consilier în domeniul economic.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
ploaie ușoară
15.3 ° C
16 °
14 °
67 %
0.5kmh
0 %
lun
26 °
mar
17 °
mie
20 °
joi
19 °
vin
17 °

Opinii