Preşedintele SUA, Joe Biden, îl va primi la Casa Albă pe liderul ucrainean Volodimir Zelenski

Preşedintele SUA, Joe Biden, îl va primi la Casa Albă pe liderul ucrainean Volodimir Zelenski

Vizita, anunţată duminică de Casa Albă, este a doua a lui Zelenski la Washington de după începerea războiului din Ucraina. Precedenta sa vizită a avut loc în septembrie.

Vizita lui Zelenski are loc într-un moment critic al negocierilor din Congres pentru ajutorul de urgenţă acordat Ucrainei. Congresul nu pare să fie mai aproape de un acord care să lege modificările politicii de imigrare şi de frontieră de pachetul de ajutor de urgenţă care va oferi fonduri pentru Ucraina şi Israel înainte ca parlamentarii să părăsească oraşul pentru a petrece sărbătorile.

Întâlnirea este menită să „sublinieze angajamentul de nezdruncinat al Statelor Unite de a sprijini poporul ucrainean care se apără împotriva invaziei brutale a Rusiei”, a precizat secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, într-un comunicat.

„În timp ce Rusia îşi intensifică atacurile cu rachete şi drone împotriva Ucrainei, liderii vor discuta despre nevoile urgente ale Ucrainei şi despre importanţa vitală a sprijinului continuu al Statelor Unite în acest moment critic”, a mai spus ea.

În cazul în care Congresul părăseşte oraşul pentru sărbători fără a ajunge la un acord, Casa Albă va trebui să facă alegeri dificile în ceea ce priveşte aprovizionarea aliaţilor, cum ar fi Ucraina, în detrimentul potenţialului grad de pregătire militară a SUA. Oficiali de top ai administraţiei Biden au tras un semnal de alarmă de săptămâni întregi cu privire la faptul că finanţarea pentru Ucraina se va epuiza şi la potenţialele consecinţe.

Pachetul de ajutor de 106 miliarde de dolari propus de administraţie include aproximativ 60 de miliarde de dolari pentru apărarea Ucrainei împotriva Rusiei, restul fiind destinat războiului Israel-Hamas, securităţii în Taiwan şi finanţării operaţiunilor la graniţa dintre SUA şi Mexic.

Dar republicanii de vârf, care se feresc să adauge mai mult la cele 111 miliarde de dolari pe care SUA le-au trimis deja Ucrainei, au cerut ca orice finanţare suplimentară să fie legată de schimbări majore ale politicii privind imigraţia, potrivit Realitatea TV.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.6 ° C
21.2 °
20.5 °
39 %
4.1kmh
0 %
sâm
21 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
13 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii