Primul politician american care își încasează salariul în bitcoin

Primul politician american care își încasează salariul în bitcoin

Francis Suarez, primarul orașului Miami, a anunțat pe Twitter că își va încasa următorul salariu în bitcoin, relatează Markets Insider.

„Îmi voi lua următorul salariu 100% în bitcoin…problemă rezolvată!”, a scris primarul, dându-i tag lui Mike Sarasti, directorul pentru inovație și tech al orașului.
Suarez a răspuns unui tweet făcut de Anthony Pompliano, un antreprenor și investitor în domeniul crypto, care întrebase „Cine va fi primul politician american care va accepta salariul în bitcoin?”.

Markets Insider notează că schimbul de replici ilustrează încă o dată susținerea lui Suarez pentru criptomonede și angajamentul său de a face din Miami un hub pentru inovarea digitală.

În luna octombrie acesta declarase pentru Boomberg că autoritățile din Miami vor prezenta un plan pentru plătirea angajaților publici în bitcoin. Suarez a spus de asemenea că își dorește ca locuitorii orașului să își poată plăti amenzile și chiar taxele în bitcoin.

Mai mult, Suarez vrea ca municipalitatea să poată adăuga bitcoin în bilanțurile contabile, un lucru care deocamdată este interzis de legislația statală și federală din Statele Unite.

În septembrie acesta și-a exprimat speranța că MiamiCoin, un nou proiect crypto lansat recent, ar putea într-o zi să susțină orașul fără ca locuitorii să fie nevoiți să plătească taxe locale. 30% din valoarea acestor criptomonede merge către oraș când sunt cumpărate sau minate.

Suarez, un republican în vârstă de 44 de ani, a fost reales marți pentru un nou mandat de primar în urma unei victorii categorice care i-a adus 79% din voturile exprimate, anunță Miami Herald.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
25 ° C
26 °
23 °
75 %
2.1kmh
0 %
sâm
38 °
Dum
37 °
lun
36 °
mar
31 °
mie
27 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii