Problema vizelor SUA pentru români şi alţi cetăţeni europeni ajunge în justiţie

Problema vizelor SUA pentru români şi alţi cetăţeni europeni ajunge în justiţie

Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a aprobat recomandarea Comisiei pentru afaceri juridice de a introduce o acțiune la Curtea de Justiție în privința vizelor pe care românii și alți cetățeni europeni trebuie să le obțină pentru a intra în SUA.

Informația a fost publicată de platforma caleaeuropeana.ro, care citează surse europene.

Platforma caleaeuropeana.ro precizează că, după eventuala deschidere a unui proces împotriva Statelor Unite, ulterior, acțiunea trebuie aprobată de aleșii europeni.

Încă de anul trecut, Parlamentul European a cerut Comisiei Europene să pună capăt discriminării SUA privind obligativitatea vizelor pentru România, Bulgaria, Cipru și Croația.

A fost adoptată o rezoluție în care parlamentarii au cerut  Guvernul Uniunii să vină cu un act juridic ce prevede suspendarea pentru o perioadă de douăsprezece luni a exonerării de obligația de a deține viză pentru cetățenii SUA, mai notează calea europeana.ro.

Cetățenii europeni din România, Bulgaria, Croația și Cipru încă au nevoie de viză pentru a putea intra în Statele Unite întrucât nu îndeplinesc pricipalul criteriu de eliminare a acestei restricții și anume ca procentul celor refuzați anual să fie de cel mult 3%.

Cel mai aproape de eliminarea vizelor sunt croații, care anul trecut au avut mai puțin de 3% dintre aplicanți respinși de autoritățile americane.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
5.4 ° C
5.5 °
4.1 °
82 %
3.1kmh
0 %
sâm
14 °
Dum
11 °
lun
5 °
mar
4 °
mie
6 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii