Putin a comentat pentru prima dată moartea lui Navalnîi: „Am fost în favoarea unui schimb de prizonieri”

Putin a comentat pentru prima dată moartea lui Navalnîi: „Am fost în favoarea unui schimb de prizonieri”

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că a susţinut ideea de a-l elibera pe liderul opoziţiei Alexei Navalnîi într-un schimb de prizonieri, cu doar câteva zile înainte ca opozantul său să moară, relatează AP, preluat de news.ro.

„Se întâmplă. Nu se poate face nimic în privinţa asta. Asta e viaţa”, a spus Putin despre decesul lui Alexei Navalnîi.

Comentariile au fost neobişnuite deoarece Putin a făcut referire în mod repetat la Navalnîi pronunţându-i numele pentru prima dată în ultimii ani şi a vorbit într-o conferinţă de presă nocturnă, după alegerile prezidenţiale.

Luna trecută, aliaţii lui Navalnîi spuneau, de asemenea, că sunt în curs de desfăşurare discuţii cu oficiali ruşi şi occidentali cu privire la un schimb de prizonieri care să-l implice pe Navalnîi.

Putin a declarat luni, tot fără a oferi dovezi, că, cu câteva zile înainte de moartea lui Navalnîi, „anumiţi colegi, nu din administraţia (prezidenţială)” i-au vorbit despre „o idee de a-l schimba pe Navalnîi cu anumite persoane deţinute în penitenciare din ţări occidentale”. El a spus că a susţinut ideea.

„Credeţi sau nu, dar persoana care vorbea cu mine nici măcar nu şi-a terminat fraza când am spus: „Sunt de acord””, a declarat Putin ca răspuns la o întrebare a unui jurnalist despre moartea lui Navalnîi. El a adăugat că singura sa condiţie a fost ca Navalnîi să nu se întoarcă în Rusia. „Dar, din păcate, s-a întâmplat ce s-a întâmplat”, a spus Putin.

Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, cel mai cunoscut politician de opoziţie din Rusia, a murit luna trecută în timp ce ispăşea o pedeapsă de 19 ani de închisoare pentru acuzaţii de extremism pe care le-a respins ca fiind motivate politic. Aliaţii săi, membrii familiei şi oficialii occidentali au acuzat Kremlinul pentru moartea sa, acuzaţii pe care acesta le-a respins.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
11.5 ° C
12.3 °
11 °
88 %
4.1kmh
100 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii