Putin amenință: Rusia ar putea face mai mult decât atacul cu rachete de luni

Putin amenință: Rusia ar putea face mai mult decât atacul cu rachete de luni

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat luni că noul atac al Moscovei asupra Ucrainei din cursul zilei a fost parţial un răspuns la atacul asupra flotei ruseşti din oraşul Sevastopol din Crimeea de sâmbătă, pe care l-a pus pe seama Kievului, potrivit CNN.

Întrebat de un reporter dacă loviturile de luni au fost un răspuns la atacurile cu drone de sâmbătă din Crimeea, Putin a spus: „În parte este într-adevăr aşa. Dar nu este tot ce am putut face”.

Rusia a lansat atacuri cu rachete asupra instalaţiilor de infrastructură din Kiev şi din alte oraşe ucrainene, lăsând părţi ale capitalei fără electricitate şi apă. Când a fost întrebat despre posibilitatea unor discuţii de pace cu Ucraina, Putin a spus tranșant că „nu este posibil”.

”Pentru a putea începe să facem propuneri la discuţii, mai întâi trebuie să aibă loc discuţiile. Iar aşezarea în prealabil pe masă a poziţiei de negociere nu este întotdeauna recomandabilă pentru a vă atinge obiectivele naţionale”, a adăugat Putin.

Liderul rus a acuzat Ucraina că a aruncat „la coşul de gunoi” acordul încheiat la Istanbul la începutul acestui an, în timp ce semna acordul privind exportul de cereale din Marea Neagră.

Preşedintele Vladimir Putin a mai declarat că Rusia îşi suspendă, dar „nu pune capăt” participării sale la acordul vital cu Ucraina privind exportul de cereale din Marea Neagră.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
3.4 ° C
3.9 °
2.1 °
84 %
4.6kmh
0 %
joi
3 °
vin
6 °
sâm
5 °
Dum
1 °
lun
1 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii