Racheta căzută în Polonia: Investigația continuă

Racheta căzută în Polonia: Investigația continuă

Omenirea a fost la un pas de extinderea războiului din Ucraina după ce o rachetă a lovit un sat polonez de la granița dintre cele două țări.

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat că racheta care a căzut în țara sa și a ucis doi oameni a fost „probabil un incident nefericit”. Și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat după reuniunea de urgență a Alianței că Ucraina nu are nici o vină, iar Rusia poartă toată responsabilitatea, deoarece continuă acest război ilegal, potrivit stiri.tvr.ro.

Este pentru prima oară de când rușii au invadat Ucraina când o rachetă lovește teritoriul NATO, dar prima reacție a liderilor Alianței a fost una prudentă.

Specialiștii ajunși imediat în satul polonez de la granița cu Ucraina au analizat proiectilul și traiectoria sa, iar concluzia a fost comunicată ulterior de șeful NATO.

Jens Stoltenberg, secretar general NATO: Nu există nici un indiciu că acesta ar fi rezultatul unui atac deliberat. Şi nu avem nici un indiciu că Rusia ar pregăti o ofensivă militară împotriva NATO. Datele analizei preliminare arată că incidentul a fost cel mai probabil provocat de o rachetă a apărării aeriene ucrainene, trasă pentru a-şi apăra teritoriul de atacurile ruşilor cu rachete de croazieră„.

Andrzej Duda, preşedintele Poloniei: „Nimic, dar absolut nimic nu indică un atac intenţionat asupra Poloniei. Ce s-a întâmplat, faptul că pe teritoriul nostru a căzut o rachetă, nu a fost un act intenţionat„.

Nu a fost o rachetă îndreptată spre Polonia, deci nu a fost un atac asupra Poloniei”.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
4.2 ° C
5 °
2.8 °
92 %
2.6kmh
100 %
lun
5 °
mar
7 °
mie
10 °
joi
10 °
vin
11 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii