Răspunsul Chinei la una din crizele pieței mondiale. Beijingul a înfiinţat un al treilea fond, pentru a stimula sectorul semiconductorilor

Răspunsul Chinei la una din crizele pieței mondiale. Beijingul a înfiinţat un al treilea fond, pentru a stimula sectorul semiconductorilor

China a înfiinţat un al treilea fond de investiţii, cu un capital social de 344 de miliarde de yuani (47,5 miliarde de dolari), fond susţinut de stat pentru a-şi impulsiona industria semiconductorilor.. Informația apare într-un document depus la un registru al companiilor de stat, transmite Reuters, preluat de news.ro.

Demersul ar ascunde, de fapt, planul preşedintelui Xi Jinping de a atinge autosuficienţa Chinei în semiconductori.

Acest angajament a devenit urgent după ce SUA au impus o serie de măsuri de control al exporturilor în ultimii doi ani, invocând temerile că Beijingul ar putea folosi cipuri avansate pentru a-şi spori capacităţile militare.

Acţiunile producătorilor de cipuri din China au crescut, odată cu indicele CES CN Semiconductor, cu peste 3%, cea mai mare în mai mult de o lună.

Cea de-a treia fază a Fondului de investiţii în industria semiconductorilor din China a fost înfiinţată oficial pe 24 mai şi înregistrată în cadrul Administraţiei Municipale din Beijing pentru Reglementarea Pieţei, conform National Enterprise Credit Information Publicity System, o agenţie guvernamentală de informaţii despre credit.

A treia fază va fi cea mai mare dintre cele trei fonduri lansate de China Integrated Circuit Industry Investment Fund, care reunite poartă numele de ”Big Fund”. Ministerul de Finanţe al Chinei este cel mai mare acţionar, cu o participaţie de 17% şi un capital vărsat de 60 de miliarde de yuani, scrie Reuters.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
26.4 ° C
27.3 °
26 °
45 %
3.1kmh
0 %
sâm
26 °
Dum
30 °
lun
33 °
mar
33 °
mie
35 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii