Războiul din Ucraina şi tensiunile Serbia-Kosovo, pe agenda miniştrilor de externe din NATO

Războiul din Ucraina şi tensiunile Serbia-Kosovo, pe agenda miniştrilor de externe din NATO

Miniştrii de externe din NATO se reunesc, începând de marţi, la Bruxelles, pentru a discuta chestiuni de securitate, printre care războiul Rusiei împotriva Ucrainei şi tensiunile sporite dintre Serbia şi Kosovo, potrivit DPA, preluat de Agerpres.

Helsinkiul a susținut că Moscova a permis recent ca zeci de migranţi fără acte din Orientul Mijlociu şi Africa să călătorească prin Rusia în Finlanda.

Tensiunile sporite dintre Serbia şi Kosovo se află, de asemenea, pe ordinea de zi. NATO a desfăşurat trupe suplimentare în ultimele luni pentru a-şi întări forţa de menţinere a păcii în Kosovo după un atac violent asupra poliţiei kosovare.

„NATO va face ceea ce este necesar pentru a menţine stabilitatea în această regiune. Este important pentru NATO. Avem o istorie acolo, avem o prezenţă acolo”, a spus secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Miercuri, ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, li se va alătura omologilor săi din NATO, când se aşteaptă ca aceştia să sublinieze sprijinul lor continuu pentru această ţară sfâşiată de război.

De asemenea, membrii NATO urmează să aibă un schimb de opinii cu privire la relaţiile cu China şi conflictul din Orientul Mijlociu.

Cu toate acestea, întâlnirea va fi umbrită de faptul că Turcia şi Ungaria încă întârzie aprobarea aderării Suediei la NATO.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.6 ° C
21.2 °
20.5 °
39 %
4.1kmh
0 %
sâm
21 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
13 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii