Record de decese în Brazilia în 24 de ore

Record de decese în Brazilia în 24 de ore

Brazilia a înregistrat mai mult de 4 mii de decese din cauza Covid -19 în 24 de ore pentru prima dată din cauza variantei mai contagioase a virusului. Spitalele sunt foarte aglomerate, oamenii mor pe măsură ce așteaptă tratamentele în unele orașe. Sistemul de sănătate în unele regiuni din această țară este în colaps.

În Sao Paolo, cimitirele sunt nevoite să accepte înmormântările nocturne din cauza numărului mare de persoane decedate din cauza virusului ucigaș. Brazilia tocmai a depășit pragul de 4 mii de persoane ucise de Covid-19 pe zi.

Până acum ,350 de mii de brazilieni au murit din cauza virusului. Numărul a fost depășit doar de Statele Unite care are o populație aproape dublă față de cea a Braziliei.

Numărul infectărilor este uriaș ,secțiile de ATI sunt aproape pline în toate statele braziliene iar sistemul medical este în pragul colapsului. În multe orașe pacienții mor pe holurile spitalelor în timp ce așteaptă să primească tratament. Oamenii spun că măsurile sunt prea relaxante.

Președinele țării a schimbat 4 miniștri ai Sănătății de la începutul pandemiei pentru proasta gestionare a situației. Jair Bolsonaro vrea să facă din anul 2021 anul vaccinării, singura problemă de care se lovește însă este refuzul brazilienilor de a se imuniza cu vaccin.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
10 ° C
10.1 °
9.9 °
81 %
4.6kmh
20 %
sâm
15 °
Dum
18 °
lun
17 °
mar
13 °
mie
21 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii