România donează 150.000 de euro refugiaților sirieni. Germania donează 1,7 miliarde

România donează 150.000 de euro refugiaților sirieni. Germania donează 1,7 miliarde

Statele europene vor continua, și în acest an, să acorde ajutor financiar refugiaților din Siria, în urma conflictului din această țară, ce durează de 10 ani. 150.000 de euro este suma alocată de România  pentru sirienii afectați de război. Germania va acorda un sprijin financiar de 1,7 miliarde de euro.

Uniunea Europeană a contribuit la criza refugiaților din Siria, în ultimii 10 ani, cu peste 20 de miliarde de euro, ca răspuns la criza refugiaților din această țară. Ultimele cifre arată că sunt peste 7 milioane de refugiați. În acest an, România a alocat 150.000 de euro, potrivit ministrului de externe Bogdan Aurescu.

BOGDAN AURESCU-ministru de externne: „În context, am plăcerea să anunț că de la început și până la sfîrșitul acestui an, în cadrul conferinței de la Bruxelles pentru ajutorarea refugiaților sirieni, contribuția României ajunge la 950.000 de euro, pentru perioada 2017-2021. Așadar, guvernul român va continua să-și onoreze obligațiile și va contribui în acest an cu 150.000 de euro.”

 

Germania s-a angajat să ofere peste 1,7 miliarde de euro pentru a ajuta Siria. Suma a fost anunţată de ministrul german al Afacerilor Externe, Heiko Maas, care a prezentat-o ca fiind „cel mai important angajament” al ţării sale din ultimele patru decenii.

HEIKO MAAS-ministrul german de externe:  „În ultimii 10 ani, peste jumătate din populație a fost nevoită să părăsească țara. 90% din populație trăiește în sărăcie și 2,4 milioane de copii nu-și permit să meargă la școală.”

În urmă cu cinci ani, Uniunea Europeană traversa criza migrației pentru că la porțile spațiului Schengen soseau sute de mii de imigranți din Siria dar și din alte state din zonă. La Bruxelles, în timpul reuniunilor, la nivel înalt, cancelarul german a propus stabilirea unei politici de migrație pentru statele europene. În 2015, Angela Merkel rostea celebra propoziție „Vom reuși!”, referindu-se la relocarea în Europa a imigranților.  În 2015 au venit în Germania sute de mii de imigranți în doar câteva luni. Decizia cancelarului Merkel care a decis în favoarea unei Europe deschise a provocat disensiuni în societatea germană, la acel moment.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.7 ° C
21.1 °
20 °
56 %
2.1kmh
0 %
sâm
20 °
Dum
22 °
lun
24 °
mar
22 °
mie
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii