Românii din Spania vor putea avea dublă cetățenie

Românii din Spania vor putea avea dublă cetățenie

Dacă până acum, pentru a obține cetățenia spaniolă erau nevoiți să renunțe la cea română, compatrioții noștri din Spania vor putea beneficia de ambele cetățenii. Anunțul a fost făcut de președintele Senatului, Nicolae Ciucă, în urma unei întâlniri avute la Madrid cu omologul său spaniol Pedro Rollan Ojeda.

Cei doi au discutat despre comunitatea de români din Spania și despre posibilitarea modificării legii spaniole, astfel încât românii care trăiesc în această țară să poate avea dublă cetățenie – română și spaniolă. „Comunitatea românească din Spania are o vastă experienţă de muncă, este o resursă de înaltă calificare şi are o mentalitate occidentală. Ca urmare a demersurilor pe care le-am iniţiat ca prim-ministru, românii din Spania pot avea, din acest an, dublă cetăţenie. Statul iberic mai are asemenea acorduri în Europa doar cu vecinii săi, Portugalia şi Franţa”, a transmis Nicolae Ciucă pe Facebook.

Dubla cetățenie le va aduce beneficii românilor din Spania, care vor putea, printre altele, să călătorească fără vize în mai multe state unde românii încă au nevoie de ele. În plus, vor putea accesa locuri de muncă mai bine plătite din administrația spaniolă.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
13 ° C
14.9 °
12 °
87 %
4kmh
40 %
Dum
22 °
lun
23 °
mar
23 °
mie
22 °
joi
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii