Românii se pot întoarce să lucreze în Marea Britanie dar au nevoie de viză. Cum se obține și cât costă această viză?

Românii se pot întoarce să lucreze în Marea Britanie dar au nevoie de viză. Cum se obține și cât costă această viză?

Muncitorii români pot pleca în Marea Britanie să lucreze doar că de această dată va fi diferit, aceștia vor putea face asta doar dacă au o viză de lucrător sezonier. Ambasada Marii Britanii a transmis un mesaj informativ prin care cetățenii sunt informați despre ultimele actualizări. 

Orice persoana din România care dorește să plece pentru o perioadă determinată în Marea Britanie va avea nevoie de o viză care le va asigura șederea pentru șase luni. Doritorii o pot solicita cu cel mult trei luni înainte să lucreze ca sezonieri pe teritoriul Regatului Unit. Costul vizei este de 244 de lire sterline.

Cetăţenii români care caută muncă sezonieră în Marea Britanie vor fi bineveniţi în 2021. Proiectul pilot pentru muncitorii sezonieri, lansat iniţial în 2019, a fost extins şi prelungit pentru un an, suplimentar pentru cei care doresc să vină să lucreze la fermele din Marea Britanie pentru o perioadă de până la şase luni”, anunță Ambasada Marii Britanii.

Cei care aplică pentru această viză trebuie să arate că vor fi plătiţi şi vor îndeplini anumite condiții, printre care să fie majori şi să aibă dovada că se pot întreţine financiar pe durata şederii.

Totodată, Guvernul britanic menționează că persoanele care au primit acest tip de viză nu pot accepta un loc de muncă permanent, nu pot avea un al doilea loc de muncă, nemenţionat în certificatul de sponsorizare, şi nu pot aduce membri ai familiei în Marea Britanie.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.3 ° C
12.1 °
8.9 °
71 %
4kmh
0 %
Dum
18 °
lun
16 °
mar
11 °
mie
20 °
joi
14 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii