Scandal în Germania cu parlamentari și afaceri cu măști sanitare. Reacția președintelui

Scandal în Germania cu parlamentari și afaceri cu măști sanitare. Reacția președintelui

Scandal în Germania unde doi parlamentari conservatori din partide aflate la guvernare, au câștigat bani din afaceri cu produse sanitare, în timpul pandemiei. Cei doi politicieni, din coaliția ce o susține pe Angela Merkel, ar fi câștigat, astfel, sute de mii de euro. Președintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier a condamnat îmbogățirea lor și a calificat drept „ruşinoase” astfel de practici. Parlamentarii germani și-au dat demisia din partid.

Președintele Frank-Walter Steinmeier: „este rușinos”

Președintele Frank-Walter Steinmeier a condamnat îmbogăţirea unor parlamentari în urma unor afaceri legate de aprovizionarea cu măşti faciale împotriva COVID-19, calificând drept „ruşinoase” astfel de practici. Aceștia ar fi câștigat sute de mii de euro din contracte cu produse sanitare. Șeful statului spune că astfel de parlamentari nu au ce căuta în Bundestag.

Cei doi parlamentari au părăsit partidele respective ca urmare a acestui scandal, care a venit ca o lovitură pentru blocul conservator înaintea alegerilor în câteva landuri din acest weekend.

Cazul constituie mai mult decât o abatere individuală, este o „otravă pentru democraţie”, a spus Steinmeier la un eveniment organizat de ziarul Frankfurter Allgemeine Zeitung.

„Nu este vorba doar de încrederea în integritatea unor persoane, ci despre încrederea în integritatea statului şi a instituţiilor sale”, a spus el.

Steinmeier a invitat toate partidele reprezentate în Bundestag să „clarifice nu doar rapid, ci mai presus de toate în mod fiabil dacă sunt de aşteptat şi alte cazuri”.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.3 ° C
12.1 °
8.9 °
71 %
4kmh
0 %
Dum
18 °
lun
16 °
mar
11 °
mie
20 °
joi
14 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii