Scenariile lui Lavrov: Occidentul intenţionează să transforme Republica Moldova în „următoarea Ucraină”

Scenariile lui Lavrov: Occidentul intenţionează să transforme Republica Moldova în „următoarea Ucraină”

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, susține, într-un interviu pentru televiziunea publică rusă, că Occidentul caută să transforme Republica Moldova, fostă republică sovietică, în „următoarea Ucraină”.

Lavrov spune despre Maia Sandu, preşedinta Republicii Moldova, ”este nerăbdătoare să intre în NATO”. ”Ea are cetăţenie română şi este pregătită să se unească cu România şi, în general, este dispusă la orice”, a afirmat Lavrov.

Maia Sandu s-a pronunţat în repetate rânduri în favoarea unei victorii a Ucrainei asupra Rusiei şi a declarat că, în caz contrar, ”toţi vor fi în pericol”. Luna trecută, preşedinta Republicii Moldova a afirmat că Rusia trebuie oprită, iar Ucraina trebuie ajutată să câștige războiul.

O altă ţară din spaţiul postsovietic pe care, potrivit lui Lavrov, Occidentul intenţionează să o folosească împotriva Rusiei este Georgia.

”Le-ar plăcea să transforme Georgia într-un alt factor de iritare, să se revină la situaţia din vremurile agresive ale lui Saakaşvili (n.r. fostul preşedinte al Georgiei), nu am nici cea mai mică îndoială”, a susţinut şeful diplomaţiei ruse.

În acelaşi timp, Lavrov a dat asigurări că guvernul georgian se ghidează după interesele naţionale, în pofida apelurilor occidentale de a deschide ”un al doilea front” împotriva Rusiei.

”Îi voi cita pur şi simplu atât pe premier, cât şi pe miniştrii săi care, ca răspuns la o presiune fără precedent de a se alătura sancţiunilor şi a deschide un al doilea front (…), spun că se ghidează după interesele naţionale”, a declarat şeful diplomaţiei ruse.

Totodată, Lavrov a adăugat că Moscova şi Tbilisi au dezvoltat comerţul bilateral, turismul, cooperează în domeniul energiei, iar partea georgiană este conştientă că toate acestea sunt în interesul statului şi poporului georgian.

Spre deosebire de guvernul georgian, preşedinta Salome Zurabishvili a făcut câteva declaraţii prin care şi-a manifestat sprijinul faţă de Kiev.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
18.5 ° C
19 °
17.7 °
50 %
5.8kmh
20 %
vin
18 °
sâm
13 °
Dum
14 °
lun
15 °
mar
6 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii