Situația globală este în pericol spre o catastrofă din cauza tensiunilor dintre SUA și China

Situația globală este în pericol spre o catastrofă din cauza tensiunilor dintre SUA și China

Fostul secretar de stat al Statelor Unite a declarat că situația globală este în pericol spre o catastrofă asemănătoare cu ce s-a întâmplat în Primul Război Mondial. În timpul mandatului fostului președinte Donald Trump, relațiile dintre Statele Unite și China au avut de suferit foarte mult. Scenariul în care cele două țări ar putea să declare un conflict militar de dimensiuni mondiale asemănător cu cel din Primul Război Mondial este din ce în ce mai vehiculat.

Henry Kissinger este unul dintre cei mai competenți diplomați din Statele Unite. Acesta a făcut în cadrul unor interviuri mai multe afirmații în ceea ce privește situația politică dintre cele două state, printre care și un avertisment prin care spune că relațiile dintre Statele Unite și China s-au deteliorat foarte mult în timp ce Donald Trump era președinte. Aceste tensiuni pot ajunge foarte ușor la o catastrofă comparabilă cu Primul Război Mondial. Diplomatul a subliniat în nenumărate rânduri că este indicat ca cele două state ă ajungă la o posibilă cooperare, prin urmare să se evite cât mai mult conflictele care ar putea duce la un dezastru global.

Dacă privim în trecut, istoria a demonstrat faptul că cele mai multe catastrofe degenerate din războaie, au pornit la fel ca în situația actuală, din simple conflicte gestionate greșit sau unde nici măcar nu au existat modalități prin care să se ajungă la o posibilă cooperare. Totodată dimplomatul Statelor Unite a declarat că pandemia de SARS COV-2, în cele mai multe dintre cazuri, a demonstrat că anumite aspecte nu pot avea o rezolvare decât în comun, poate chiar cu o soluție globală.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
9.5 ° C
10.5 °
8.9 °
74 %
6.3kmh
0 %
vin
11 °
sâm
13 °
Dum
14 °
lun
17 °
mar
9 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii