Situație îngrijorătoare în Ungaria. Tot mai mulți medici și asistente părăsesc sistemul medical.

Situație îngrijorătoare în Ungaria. Tot mai mulți medici și asistente părăsesc sistemul medical.

În doar 24 de ore peste 5500 de medici și asistenți din țara vecină au părăsit sistemul medical după ce au decis să nu mai semneze contractul colectiv de muncă. Unii se plâng de programul infernal și se simt epuizați din cauza pandemiei , alții spun că mai bine vor pleca la muncă în străinătate pe salarii mai mari .

Cei care au ales să părăsească sistemul de sănătate nu au mai fost de acord cu condițiile noului contract de muncă din țara vecină. Cifra este echivalentul a trei spitale județene din Ungaria. Nu se știe deocamdată ce impact va avea acest lucru pentru sistemul sanitar care oricum suferă deja de lipsă urașă de personal.

Media de vârstă a angajaților din sănătate din Ungaria se situează între 45 și 50 de ani. În momentul de față se caută 9 mii de oameni ca sistemul să poată funcționa normal.

Doar în ultimele zile 85 de persoane au ajuns în stare foarte gravă la secțiile ATI din cauza noului coronavirus, iar spitalele din Ungaria sunt pline de pacineți infectați. Aproape 650 au nevoie de ventilație mecanică. Medicii spun că tot mai mulți tineri se infectează cu Covid-19.

Lipsa persoanlului începe săî se resimtă în unele spitale din Ungaria. La unul din spitalele din apropierea Budapestei, la urgențe nu avea cine să mai asigura turele de noapte iar conducerea spitalului a decis să aducă medici și asistente de la alte secții.

 

 

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.3 ° C
12.1 °
8.9 °
71 %
4kmh
0 %
Dum
18 °
lun
16 °
mar
11 °
mie
20 °
joi
14 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii