SUA vine cu o formă nouă de justiție pentru pedepsele infractorilor

SUA vine cu o formă nouă de justiție pentru pedepsele infractorilor

Un district progresist din SUA introduce o nouă formă de justiție. Este vorba despre pedepsele infractorilor, care nu vor mai fi hotărâte de judecători ci de grupuri comunitare. Unii dintre analiști consideră că noul sistem popular poate duce la abuzuri mult mai mari decât cele pe care dorește să le corecteze.

Consiliul unui district din statul Washington, unul dintre cele mai de stânga din Statele Unite, a votat pentru aprobarea finanțării unui program inovator de justiție, care va permite grupurilor comunitare să decidă ce pedeapsă ar trebui să primească anumite categorii de infractori.

În loc să fie duși în fața unui judecător, minorii și adulții acuzați pentru prima dată de o infracțiune comisă fără violență vor avea alternativa unui grup comunitar non-profit, care va decide modul în care persoana acuzată poate fi trasă la răspundere pentru fapta sa. Decizia vine în contextul unei mișcări mai ample în marile orașe americane de reformă radicală a sistemului de justiție, considerat că este mult prea dur cu suspecții de infracțiuni proveniți din rândul minorităților, în special a comunității afro-americane.

Potrivit deciziei luată de consilieri, suspecții acuzați de infracțiuni violente și infracțiuni împotriva persoanelor nu vor fi eligibili pentru acest program. În plus, dacă infractorul nu va respecta pedeapsa sau responsabilitatea stabilită de grupurile comunitare, acuzațiile penale inițiale ar putea fi rezolvate de instanța clasică de judecată. Consilierii au refuzat însă să definească ce înseamnă responsabilitatea care va fi decisă de grupul comunitar.

Analiștii consideră că există pericolul ca libertatea caracteristică celei mai importante democrații a lumii, să dispară. Iar efectul acestor schimbări să aducă asupra celorlalte țări cel mai întunecat moment pe care l-a văzut vreodată istoria.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
26.1 ° C
26.2 °
26 °
61 %
2.1kmh
20 %
vin
37 °
sâm
38 °
Dum
39 °
lun
36 °
mar
31 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii