Ţara care a interzis alimentele, băuturile, ziarele și revistele în avion

Ţara care a interzis alimentele, băuturile, ziarele și revistele în avion

Într-un efort de a limita răspândirea coronavirusului, Thailanda a interzis mâncarea, băutura, ziarele şi revistele în timpul zborurilor interne. Decizia a intrat în vigoare în ultima zi a anului 2020.

Thailanda a interzis alimentele, băuturile și materialele tipărite (cu excepţia celor informative, cu măsuri de siguranţă). Măsura este valabilă doar în cazul zborurilor interne, iar companiile aeriene care nu respectă reglementările riscă sancţiuni, potrivit avertismentului lansat de Autoritatea de Aviaţie Civilă din Thailanda.

„Timpul de curăţare după fiecare oprire este extrem de scurt, deoarece operatorii de zbor tind să facă cea mai rapidă schimbare posibilă şi cred că este puţin probabil să poată curăţa bine toate aceste articole”, a spus Chula Sukmanop, directorul general al Autorităţii de Aviaţie Civilă din Thailanda (CAAT), potrivit CNN. „Materialele de lectură neesenţiale ar crea un risc mai mare de expunere la virus”, adaugă el.

Nu este prima oară când autorităţile ţării asiatice recurg la o astfel de măsură. Serviciile în cauză au mai fost interzise şi în perioada 26 aprilie 2020 – 31 august 2020.

Călătorii vor putea veni cu reviste sau ziare de acasă

Trebuie precizat că măsura se aplică doar în cazul articolelor achiziţionate ori distribuite la bordul aeronavei, precum meniurile, cataloagele duty-free sau revistele de zbor. Călătorii vor putea aduce în continuare materiale tipărite de acasă, pe care vor trebui să le ia cu ei la coborâre.

În schimb, consumul de alimente sau băuturi este complet interzis în timpul zborurilor interne, întrucât purtarea măștii este obligatorie pe tot parcursul călătoriei. Apa va putea fi distribuită doar la cererea pasagerilor, în situaţii precum administrarea de medicamente.

Călătoriile aeriene interne din Thailanda sunt, în prezent, la aproximativ 40% din capacitatea obişnuită.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
26.1 ° C
26.2 °
26 °
61 %
2.1kmh
20 %
vin
37 °
sâm
38 °
Dum
39 °
lun
36 °
mar
31 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii